søndag 27. juli 2008

En hard tørn for Nikita

Nikita ble fødselssyk etter et besøk hos dyrlegen på fredag. Vi fant ut at vi måtte ta henne til en sjekk siden hun hadde gått noen dager over første termin. Det ble tatt røntgen og den viste at Nikita hadde to store valper i magen sin. Alt sto bra til så det var bare å være tålmodige så ville dette sette seg i gang naturlig. Vi hadde jo ventet siden tirsdag som var terminen etter 1. paring så tålmodige var vel ingen av oss... Men altså; samme ettermiddag ble Nikita uvel. Dette tiltok utover kvelden så da fant Helena ut at hun skulle tilbringe natten hos Irene slik at hun var parat om noe skulle skje.

Nikita var urolig deler av natten, gravde og pustet fort. Ikke noe unormalt i det, så vi tenkte at fødselen kom nok være i gang om morgenen evt. formiddagen. Men natten gikk, morgenen kom og ingenting skjedde. Jaja, oppblokningsfasen kan jo vare et døgn, så det var jo lite vi kunne gjøre. I 13-tiden begynte Nikita med pressveer. Vi var i kontakt med dyrlegen flere ganger for vi syntes dette tok tid, men han beroliget oss med at dette var den første fasen. I 20-tiden begynte Nikita å bli sliten og vi var stille fortvilet. Så oppdaget vi en blære... trodde kanskje det var oppblokningsblæren, men så oppdaget Helena en liten hale... Da kastet Irene og Helena seg i bilen og dro til dyrlegen. Jeg fulgte etter i bilen (hadde egentlig tenkt å dra hjem for dette ble i meste laget for meg, men ombestemte meg). Da jeg kom til klinikken ble jeg møtt av Irene som sa at de trodde valpen var død og at de måtte ta keisersnitt. Vi ble veldig leie oss selvsagt, men det viktigste oppi det hele var Nikita. Og hun hadde det ikke godt... Hun hadde fått ve-drivende og fikk noen skikkelige rier. Og valpen som hang fast lå uten pose... men selv med sterke rier fikk ikke Nikita valpen ut. Den lå på verst tenkelige måte, med bakbeina godt under kroppen + at den satt fast med albuene. Vi innstilte oss på at dette ikke kunne gå bra, men Helena klarte det dyrlegen ikke klarte, nemlig å få valpen ut!! Og hun levde!!! Tispe nr to kom uten problemer, men der måtte de jobbe med henne for hun hadde svelgt en del fostervæske. Hun ville heller ikke ta patten med det samme, men nå ser det ut til å gå rette veien.

Her er vi!

Nikita er stolt mamma!

Det tok litt tid før Nikita godtok valpene, men det er jo ikke rart med den fødselen. Men allerede i dag (et snaut døgn etter) vasker hun og steller de små. Og er en supermamma som ikke vil forlate kassen :-)
Vi er så glad det endte godt og at Nikita slapp keisersnitt. Nå blir det spennende å følge utviklingen til de små!

2 kommentarer:

Bente sa...

Så bra at alt gikk godt med mor og jentene. Det kan jammen være noen utfodringer ved fødsler ja. Gratulerer med Lyngtunet`s H-Kull. Blir artig å følge med utviklinga fremover.

Kristin sa...

Gratulere så masse på etterskudd vi har jo vært på ferie å ikke fått med oss de store begivenhetene i det siste. Bra det endte godt med mor og barn